kolmapäev, 13. juuli 2011

Teisipäev, 12.07.2011, Villa Adriana


Hommik Roomas algas hommikusöögiga ja uimerdamisega. Lõpuks ajasin kargud alla ja võtsin suuna Terminisse, et minna Villa Adrianat külastama. Teel tegin 1 pildi ja käisin mõnes poes.

Ponte Mammolo bussijaamas jäi kaamera ette kummaline paarike: noormees kollases tsärgis ja posti katsuv neiu. Silmad ehmusid punni, kui tüdruku udarad olid poisi pihkudes :o

Edasi orienteerusin GPS abil: õiges kohas bussist väljumine ja kilomeetrine jalutuskäin villa Adrianani. Soovitan lugeda villa kohta siit http://www.villa-adriana.net/



Mitte keegi ei näe koera


Antiikse Rooma tänavad nii üleval kui all

Hadrianuse ema?


Pecile


Teatro Marittimo (Mereteater?)



Mittesöödavad oliivid




Ka uuemaid kunstiteoseid võis ümbruskonnas mitmeid näha (ülal ja all).




Vana obu ka kaeru tahtma

Mis ta vahib mind kala pilguga?

Sellised asjad on villa külastajate silme eest peidus.

@ Canopo & Serapeo


Lõputud oliivi"metsad"


Tivoli käega näidatud suunas


... ja teises suunas Roma


Medusa


Vaade Serapeost Canopole


Raamatukogu ümbrus ülal ja all






Villa oli hirmus suur ja enam ei suutnud järge pidada, mis koht on

Vot mis mina leidsin ;)

Õhtu Roomas lõppes geocache'ga. Leidsin lühikese ajaga 4 lihtsat aaret. Masendava mulje jättis Itaalia leituim - Coloseumi aare. Aga vaata ise:
Raskusi tekitas logiraamatu räbaldunud nutsakust koha leidmine, kuhu oma nimi kirja saada. Üldiselt olid lihtsad aarded aimatavates kohtades. 2 aaret olid kättesaamatud. Lõpuks sai kell palju ja jalad ka enam ei jaksanud mind teenindada peale pikka päeva ja nii nad mind poolvägisi hotelli vedasidki. Kohale jõudes oli vaja pesta ja pärast juba väsimus murdis - sellepärast ei jõudnud jällegi blogida. Aga mulje on siiski veel küllalt värske.

Hadrianuse villa jättis väga suursuguse mulje - imelik ka, kui poleks -1mehe villa sama suur kui Pompeij linn. Kahjuks ei näinud neid paleesid sellisena, nagu nad kunagi olid. Lisaks ka väga mõnus rahulik koht jalutamiseks ja veel pealegi kena austraalia noormehega ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar